Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@06:21:35 GMT

علت درد مفصل گیجگاهی فکی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۶۶۹۷

علت درد مفصل گیجگاهی فکی چیست؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، این سندروم یک اختلال در مفصل و عضله فک است که معمولا به دلیل التهاب عصب ها و یا آسیب دیدگی آن ها رخ می دهد . مفصل گیجگاهی در اتصال بین نخاع و استخوان فک قرار گرفته است . آسیب دیدگی در این قسمت باعث ایجاد درد ، کلیک کردن فک ، مشکلات جویدن ، شکستگی ، باد کردن و متورم شدن اطراف صورت ، التهاب عصب ، سردرد های میگرنی، دندان درد و دیگر مشکلات می شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عوامل خطر سندروم مفصل گیجگاهی فکی چیست ؟

 قرار گرفتن نا مناسب گردن و عضلات بالای کمر که می تواند در عملکرد فک اختلال ایجاد کند .  فشار که باعث افزایش آسیب دیدگی ها می شود .  خانم هایی که در سنین بین 18 تا 44 هستند .  بیمارانی که مبتلا به التهابات مزمن می باشند .  افرادی که فک آن ها آسیب دیده و موقعیت دندانی آن ها نرمال و طبیعی نیست.  افرادی که به صورت ژنتیکی حساس هستند. 

علت های سندروم TMJ چیست ؟

متخصصان هنوز نتوانسته اند علت های دقیق این سندروم را پیدا کنند . عوامل زیادی می تواند در سفتی این عضله و عملکرد نامناسب آن دخیل باشد . علت هایی نیز مورد مطالعه قرار گرفته اند که شامل موارد زیر می باشند :

 میزان نبودن فک و دندان به دلیل آسیب دیدگی  سایش دندان ها  پوزیشن و موقعیت بد اعضای بدن  استرس یا اضطراب  درد و التهاب مزمن در ناحیه فک  براکت های ارتودنسی  جویدن بیش از حد آدامس

 

علائم و نشانه های سندروم مفصل گیجگاهی فکی چیست ؟

 درد یا سفتی در چانه و فک ، مخصوصا در ناحیه مفصل  کلیک کردن فک  احساس دردی شبیه به دندان درد  گوش درد یا صدا هایی غیر معمول در گوش  وزوز گوش یا احساس پر بودن گوش  سردردهای میگرنی  تاری دید  سفتی یا سوزش عضلات گردن یا فک  اسپاسم عضله فک  درد صورت ، درد دهان ، درد فک ، درد گونه ، بی حسی چانه  درد در زبان  درد ، ورم یا غلنبگی در شقیقه  سختی جویدن  شانه درد  بد شکل بودن چانه  سرگیجه

متخصص چگونه این سندروم را تشخیص می دهد ؟

پزشک برای تشخیص این سندروم در مورد سوابق ، دارو های مصرفی، سابقه های ژنتیکی و علائم و نشانه ها از شما سوال می پرسد . هیچ آزمایش مشخصی برای سندروم TMJ وجود ندارد . معمولا معاینه توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود و در موارد نادری ممکن است از شما آزمایش ام.آر.آی گرفته شود تا بتوانند هرگونه آسیب دیدگی را تشخیص دهند . 

درمان سندروم مفصل گیجگاهی چیست ؟

آیا درمان خانگی برای آن وجود دارد ؟

بسیاری از نشانه ها هستند که اثبات کرده اند می توان از درمان های خانگی برای این سندروم استفاده کرد که درمان های خانگی ارائه شده در زیر بخشی از آن ها می باشند:

 قرار دادن یک پک یخ یا خنک در قسمت مفصل  مصرف داروهای ضد التهاب و غیر استروئیدی شامل ایبوپروفن ، ناپروکسن و دیگر مسکن ها مثل آسپیرین و استامینوفن .  خوردن غذا های نرم و اجتناب از جویدن آدامس  ماساژ و کشش آرام عضلات گردن که باید حتما توسط درمانگر انجام شود .  تکنیک های ریلکسیشن و مدیریت کاهش استرس  استفاده از روغن های ضروری مثل لاوندر که می تواند درد و ناراحتی این قسمت را در کوتاه مدت از بین ببرد .

برای درمان این سندروم حتما باید استفاده از داروهای تجویز شده را جدی بگیرید . بیشتر درمان های خانگی برای درمان مناسب نیستند ، بلکه می توانند درد را در کوتاه مدت از بین ببرند .

درمان های پزشکی نیز شامل موارد زیر است :

 اسپلینت دندان که در طول آن یک وسیله را درون دهان قرار می دهند که از سایش دندان ها روی هم جلوگیری می کند و گاردهای دهانی که معمولا تجویز می شود .  متخصص می تواند از بوتاکس نیز برای بهبود مفصل فک شما استفاده کند که البته سازمان سلامت و بهداشت جهانی آن را تایید نمی کند .  فیزیک درمانی که در آن تمریناتی برای کشش ، افزایش انعطاف و تقویت عضلات داده می شود .  مدیریت زیستی رفتاری که می تواند رفتار درمانی و ذهن رفتاری کند و شدت درد را بکاهد .  طب سوزنی نیز در بعضی موارد کمک کننده خواهد بود .  در بعضی از موارد باید فک و یا دندان را جراحی کنند که ریکاوری آن حدودا یک هفته طول می کشد .  گاهی اوقات نیز جراحی به گونه ای است که مفصل را باید به طور کامل جابجا کرد که در این شرایط، به مدت چند روز در بیمارستان می مانند و ریکاوری آن بین 4 تا 6 هفته است .  مشاوره دادن :در طی مشاوره ممکن است درمانگر به این موضوع پی ببرد که فرد به دلیل فشارهای روانی با مشکل ساییدن دندان ها مواجه است که می تواند با جلسات مشاوره آن را برطرف سازد . 

دارو های زیر می تواند در درمان سندروم TMJ موثر باشد:

 آرام کننده عضلات مثل متاکسالون و سیکلوبنزاپرین  داروهای ضد التهابی مثل نابومتون ، ملوکسی کام و سلکسوکسیب  تزریق استروئید  داروهای ضد افسردگی  بنزو دیازاپین  داروهای خواب آور:دوکسپین  داروهای عصبی  داروهای مسکن :استامینوفن و اوکسی دان

سبک زندگی مناسب برای جلوگیری از سندروم TMJ

- کشش و ماساژ عضلات :

پزشک متخصص فک و صورت و یا دندان پزشک می تواند این تمرین ها را به شما آموزش دهد و آن ها را تقویت کند .

- اعمال سرما یا گرما :

قرار دادن یک کیسه آب گرم و یا یخ می تواند در تسکین این درد موثر باشد .

- آگاهی داشتن از عادات:

مثل سایش دندان ها ، جویدن سر مداد و دندان قروچه کردن که دفعات و میزان آسیب دیدگی را کاهش می دهد .

- کار نکشیدن بیش از حد از فک :

غذا های نرم بخورید و غذا ها را به تکه های کوچک تقسیم کنید و از غذا های بیش از حد چسبناک و یا جویدنی استفاده نکنید و از خوردن آدامس خودداری کنید .

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: درد مفصل گیجگاهی فک مفصل گیجگاهی آسیب دیدگی سندروم TMJ دندان ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۶۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم فتوشاپ سازی از سلبریتی‌ها

به گزارش «تابناک»، رضا صائمی در عصر ایران نوشت: طی چند روز گذشته که خبر بیماری ترانه علیدوستی  در شبکه‌های اجتماعی به اصطلاح ترند و وایرال شده شاهد انتشار انواع و اَشکال عکس‌هایی بوده‌ایم که از طریق فوت‌و‌فن فتوشاپ یا تمهیدات هوش مصنوعی، او را بر تخت بیمارستان نشان می‌دهد که هر بار یکی از بازیگران یا چهره های سرشناس در کنارش ایستاده است.

     یکی از مهم‌ترین عکس‌هایی که دست‌مایۀ این جعل‌های فتوشاپی قرار گرفته است مربوط به بستری شدن «الناز شاکردوست» است که ظاهرا سر صحنه یکی از فیلم‌ها مصدوم و به بیمارستان منتقل شده بود و برخی از بازیگران در آن زمان به عیادتش رفته بودند.

    در یکی از این جعل‌های فتوشاپی، سر ترانه علیدوستی را به جای الناز شاکردوست گذاشته‌اند و سر حمید علیدوستی پدر ترانه را به جای مهران مدیری! جالب این‌که آن‌قدر این جعل ناشیانه است که حتی موهای مهران مدیری را بر صورت پدر ترانه علیدوستی ( که خود نیز به عنوان ستارۀ پیشین فوتبال شهرت و محبوبیت دارد) گذاشته بودند یا به این فکر نمی‌کردند حمید علیدوستی لباس زمستانی به تن دارد که با هوای بهاری اکنون همخوانی ندارد.

سمت چپ: واقعی: مهران مدیری و الناز شاکر دوست/ سمت راست: جعلی: حمید علیدوستی و دخترش ترانه

 آنچه بر تاسف این سندرم فتوشاپ‌سازی می‌افراید، استفاده برخی از صفحات سینمایی و خبری در اینستاگرام و تلگرام از همین عکس‌ها و اخبار جعلی است که حتی به اخلاق حرفه‌ای خود هم پای‌بند نیستند و بدون آزمودن صحت خبر به انتشار آن دست می‌زنند.

   این حجم بالای تولید اخبار و تصاویر جعلی، صرفا برای جذب فالوئر بیشتر و منافع مالی و کاری برآمده از آن صورت گرفته و مصداقی از بی اخلاقی رسانه‌ای است و یا بی اطلاعی و ساده‌انگاری.

   البته زندگی سلبریتی‌ها و کنج‌کاوی برای کشف رخدادهای آن، در همه جای دنیا وجود دارد اما جعل عکس و خبر برای جلب فالوئر و دنبال‌کننده بیشتر را نمی‌توان ذیل فرهنگ هواداری قرار داد.

    به نظر می‌رسد این سندروم ناشی از نوعی اختلال عاطفی در بخشی از جامعه ماست که نیازمند توجه‌اند.  ‌توجهی افراطی که برای جلب نظر دیگران به خود، به جعل خبر دست زده و با خبرسازی‌های کذب، کمبود توجه خود را جبران و ارضا می‌کند. ظهور و گسترش هوش مصنوعی و کاربرد عمومی آن هم بر شدت این سندرم افزوده و شاهد جعل انواع و اقسام عکس و ویدئوهایی هستیم که اغلب با تصویری از سلبریتی‌ها گره می‌خورد و به تولید محتواهای کاذب و جعلی می‌انجامد که صرفا به مثابه تمهیدات سودجویانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

   واقعیت این است که پاپاراتزی‌ها هم در جهان رسانه‌ای، قواعد و قوانین خود را دارند و در دایره اخلاق حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. آنچه در شبکه‌های اجتماعی ما به واسطه فناوری‌های نوین دیجیتالی صورت می‌گیرد نوعی دست‌کاری در واقعیت است و می‌تواند مصداق فریب افکار عمومی به مثابه جرم هم تعریف شود. این جعل‌سازی‌ها نه نتها به اعتماد عمومی خدشه وارد می‌کند بلکه زیست فردی سلبریتی‌ها را هم دچار مخاطراتی می‌سازد.

     اگر بخواهیم این رخداد را در یک خوانش کلی‌تر جامعه‌شناسانه مورد تحلیل قرار دهیم باید آن را مصداقی از گفتمان ابتذال بدانیم که متاسفانه بر زیست-مجازی ما حاکم شده و سلامت روایت و سلامت روانی را تهدید می کند.

    گاه برخی از این محتواهای ساختگی مصداق شوخی و کمدی است که صرفا برای خنده و سرگرمی تولید می‌شوند و همه کارکرد آن را می‌دانند مثل شوخی تصویری که چند سال پیش با عباس جدیدی در گرفتن عکس سلفی شده بود اما جعل عکسی که در ارتباط با خبر بیماری ترانه علیدوستی صورت گرفته نه شوخی کردن با خبر که شوخی گرفتن خبر و اطلاع رسانی بود و می‌تواند آسیب‌های اجتماعی گزنده‌ای در پی داشته باشد و اخلاق عمومی را در سراشیب سقوط قرار دهد. سوء استفاده از شهرت فقط  توسط افراد مشهور صورت نمی گیرد بلکه گاهی با شهرت آنها صورت می‌گیرد و این هشداری است تا بفهمیم در جهان رسانه‌ای امروز، رعایت اخلاق رسانه‌ای ضرورت بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • سندروم ژاوی همه‌گیر شد: تمدید ۳ ساله کونسیسائو
  • سندروم ژاوی همه‌گیر شد: تمدید 3ساله کونسیسائو
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها
  • سندروم فتوشاپ سازی از سلبریتی‌ها