Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@04:26:56 GMT

دکتر صفورا امامی متخصص ریشه دندان و عصب کشی

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۵۴۳۳

دکتر صفورا امامی متخصص ریشه دندان و عصب کشی

صفورا امامی متخصص ریشه دندان و عصب کشی، متولد سال ١٣٥٩ در شهر اصفهان هستم. پس از فارغ‌التحصيلی در مقطع پيش دانشگاهی از دبيرستان نرجس تهران در سال ١٣٧٨ در دوره عمومی دندانپزشكی دانشگاه آزاد تهران پذيرفته شدم.

درمان ریشه دندان یکی از متداول ترین اقدامات دندانپزشکی که توسط متخصص ریشه دندان انجام می گردد که هر ساله بیش از 14 میلیون مورد انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش درمان ریشه دندان می‌تواند دندان‌های طبیعی شما را نجات داده و از نیاز به اقدامات جایگزین تهاجمی تر جلوگیری کند.  

درد دندان را می‌توان یکی از تجربه‌های بد زندگی هر فردی دانست. زمانی که یکی از 32 دندان کوچک درون دهان شما شروع به درد گرفتن می‌کند، باید خیلی زود دست‌به‌کار شده و به یک دندان‌پزشک مراجعه کنید.

یکی از شایع‌ترین دلایل درد مشکل در ریشه دندان است. اگر دندان‌پزشک شما علت درد را مشکل در ریشه تشخیص داد و به شما درمان ریشه دندان را توصیه کرد باید هرچه سریع‌تر درمان را آغاز و به یک متخصص ریشه دندان مراجعه کنید. چراکه این موضوع ممکن است به دندان‌های دیگر یا فک شما نیز آسیب رسانده و مشکل را چند برابر کند.

عصب‌ کشی

همه ما درد دندان‌ را تجربه کرده‌ایم و این را می‌دانیم که دندان‌ها، اعضای عزیزی از بدنمان هستند که درد آن‌ها نشانه خرابی‌هایی است که در بسیاری موارد قابل‌دیدن نیستند. شایع‌ترین دلیل درد، رسیدن پوسیدگی و عفونت به مغز دندان یا همان بخش حاوی عصب و مویرگ‌های خونی است. برای جلوگیری از پیشروی پوسیدگی و نابودی کامل دندان، به روش عصب‌ کشی می‌توان قسمت ملتهب و پوسیده را حذف کرد و قسمت سالم دندان را نجات داد. بنابراین به دلیل اهمیت و حساسیت دندان ها، یافتن متخصص عصب کشی ماهر برای هر کسی ضروری است. در ادامه به شفاف‌ سازی بیشتر این مطلب می‌پردازیم.

 

عصب‌ کشی چگونه انجام می‌شود؟

عصب‌ کشی نام عامیانه‌تر و شناخته‌شده‌تری از درمان روت کانال و نوعی روش درمانی برای ترمیم و نجات دندان خراب و پوسیده است. عصب و پالپ دندان می‌توانند به دلیل پوسیدگی عمیق، تحریک و ملتهب شوند. محفظه پالپ، بخشی حاوی اعصاب، عروق خونی و بافت همبندی است که در مرکز دندان قرار دارد و شامل پالپ چمبر و کانال‌هایی می‌شود که از طریق ریشه دندان به سمت استخوان مجاور ادامه می‌یابند.

درگیری پالپ دندان به چند دلیل اتفاق می‌افتد. این اتفاق می‌تواند به دلیل پوسیدگی وسیع دندان به‌مرورزمان، پرکردگی وسیع قدیمی، ترک دندان، سایش شدید دندانی، شکستن و شروع پوسیدگی در قسمت شکسته دندان و یا اقدامات مکرر دندان‌پزشک بر روی دندان رخ دهد. طی عصب‌کشی دندان، عصب و پالپ دندان برداشته‌شده، قسمت داخلی آن تمیز و به‌طور کامل تخلیه می‌شود و درنهایت بسته و مهروموم می‌گردد. بدون عصب‌ کشی، بافت اطراف دندان عفونی شده و ممکن است آبسه ایجاد شود.

چه زمانی ریشه دندان نیاز به ترمیم و درمان دارد؟

علائم مختلفی وجود دارند که با مشاهده آن‌ها شما متوجه خواهید شد که باید برای درمان روت کانال به یک دندان‌پزشک ماهر مراجعه کنید. به‌عنوان‌مثال اگر دندان شما حساس شده باشد یا در هنگام جویدن غذا در آن احساس درد می‌کنید، ممکن است به درمان روت کانال نیاز داشته باشید. به عبارت بهتر ممکن است دندان‌های شما در اثر برخورد با اجسام خیلی سرد یا خیلی گرم تیر بکشند. این علامت نشان می‌دهد که دندان‌های شما حساس شده‌اند.

همچنین اگر در قسمت لثه‌ها جوش‌هایی ظاهر شد و یا دندان‌هایتان ترک خوردند یا سایش پیدا کردند، باید برای بررسی بیشتر نزد یک دندان‌پزشک بروید. گاهی تغییر رنگ در لثه‌ها و تیره شدن آن‌ها نشان‌دهنده انتشار پوسیدگی در ریشه است. بنابراین در صورت مشاهده هریک از این علائم باید به‌سرعت از یک دندان‌پزشک ماهر نوبت بگیرید تا درباره نیاز شما به درمان روت کانال تصمیم‌گیری کند. البته به خاطر داشته باشید که درصورتی‌که دندان‌پزشک شما تشخیص داد که به چنین درمانی نیاز دارید، نباید انجام آن را پشت گوش اندازید.


روت کانال چیست؟

درمان روت کانال

در ترجمه روت کانال به معنای کانال ریشه است و در واقع یک اصطلاح آناتومیک است ولی در جامعه، مردم به روت کانال تراپی یا RCT به اختصار روت کانال می‌گویند، از این‌رو ما نیز به جای اصطلاحات علمی به زبان مردم حرف می‌زنیم تا برای آنها کاربردی‌تر باشد. روت کانال یک شیوه درمانی است که از آن برای ترمیم و نجات دندانی که دچار آسیب‌دیدگی عمیق شده باشد، استفاده می‌شود.

عصب و پالپ دندان می‌تواند به دلیل پوسیدگی عمیق تحریک‌شده و درنتیجه ملتهب و آلوده شود. کانال ریشه می‌تواند به دلیل اقدامات مکرر دندانپزشکی بر روی دندان، پرشدگی‌های گسترده و وجود ترک در دندان آسیب ببیند. همچنین وارد شدن ضربه به صورت نیز می‌تواند چنین آسیبی را به وجود آورد.

زمانی که بافت عصبی یا پالپ دندان آسیب ببیند یا از بین برود، باکتری‌ها در محفظه پالپ شروع به تکثیر می‌کنند. این باکتری‌ها در کنار سایر بقایای پوسیده می‌توانند باعث ایجاد عفونت یا آبسه دندان شوند. آبسه درواقع یک عارضه چرکی است که در انتهای ریشه دندان تشکیل می‌شود. آبسه زمانی اتفاق میافتد که عفونت از انتهای ریشه دندان گسترش یابد. این گسترش عفونت می‌تواند باعث ایجاد تورم در نواحی مختلفی از صورت، سر یا حتی گردن شود. همچنین می‌تواند استخوان نوک ریشه را از ببرد.

لینک کوتاه: asriran.com/003F1a

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: متخصص ریشه دندان یک دندان پزشک پالپ دندان دندان ها عصب کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۵۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبودهایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمدهای دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

کد خبر 6089691 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه یک کانال دیگر سقوط کرد
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • ارائه ۱۰ میلیارد تومان خدمات از سوی کمیته امداد در سال گذشته
  • متخصص بیمارستان شریعتی تهران خودکشی کرد
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟ / جزئیات درگذشت یک پزشک زنِ متخصص روماتولوژی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیات بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیاتی بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی