Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@04:32:00 GMT

۹ روش برای درمان دندان‌درد در شب

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۵۴۱۰

۹ روش برای درمان دندان‌درد در شب

با روش‌هایی که در این گزارش گفته شده است می‌توانید از شر دندان‌درد در شب رها شوید.

 

 

دندان‌درد، به‌ویژه هنگام شب، واقعا عذاب‌آور است. اما اگر شب دچار دندان‌درد شدید، قبل از مراجعه به دندانپزشک، برای آن راه‌حل‌های طبیعی وجود دارد.

 

با روش‌های زیر می‌توانید از شر دندان‌درد در شب رها شوید:

 

۱. مصرف مسکن

 

یکی از روش‌های درمان دردِ دندان مصرف مسکن‌هایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسکن‌ها که بدون نسخه فروخته می‌شوند، به‌سرعت درد را آرام می‌کنند. البته در موارد شدت بالای دندان‌درد، باید مسکن‌های قوی‌تر با تجویز دندانپزشک مصرف شود.

 

۲. کمپرس آب سرد

 

با استفاده از کمپرس آب سرد، می‌توان از دردِ دندان کاست. یک کیسه یخ را درون حوله‌ای قرار دهید و آن را روی صورت و در ناحیه دندان‌درد بگذارید. این کار باعث می‌شود تا رگ‌های خونی آن ناحیه منقبض شده و از درد کاسته شود. هر چند ساعت یکبار به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کمپرس آب سرد را روی صورت قرار دهید تا درد آرام شده و بتوانید دوباره به خواب روید.

 

۳. بالا نگهداشتن سر

 

گاهی‌اوقات جمع شدن خون در سر موجب درد و التهاب بیشتر در دندان می‌شود. دندان‌درد برخی افراد با بالا نگهداشتن سرشان (به‌وسیله قرار دادن یک یا دو بالش زیر سر خود) بهبود یافته و می‌توانند خواب شبانه‌شان را تکمیل کنند.

 

۴. پماد‌های دارویی

 

برخی از پماد‌های دارویی که بدون تجویز پزشک فروخته می‌شوند، می‌توانند از دردِ دندان در شب بکاهند. برخی از پماد‌ها و ژل‌های بی‌حس‌کننده حاوی بنزوکائین هستند که این ماده، ضددرد و نوعی مسکن است. بنزوکائین برای تسکین‌های درد‌های موضعی مانند دندان‌درد استفاده می‌شود. البته این نوع پماد‌ها برای کودکان مناسب نیستند.

 

۵. شستشو با آب‌نمک

 

شستشوی دندان با آب‌نمک، درمان رایجی است که در خانه می‌توان انجام داد. در واقع آب‌نمک یک ماده ضدباکتریایی طبیعی است که از التهاب می‌کاهد و از دندان آسیب‌دیده در برابر عفونت محافظت می‌کند. شستشوی دهان با آب‌نمک می‌تواند ذرات خرد غذا را از دندان یا لثه‌ها پاک کند.

 

۶. شستشو با پراکسید هیدروژن

 

پیوره، عفونت جدی لثه و بافت‌های نرم دندان است و معمولا در اثر توجه نکردن به بهداشت دهان رخ می‌دهد. این بیماری موجب دندان‌درد، خونریزی از لثه و شل شدن دندان‌ها شود. شستشوی دهان با دهان‌شویه‌های حاوی پراکسید هیدروژن به کاهش جرم دندان‌ها و بیماری پیوره کمک می‌کند. مقداری پراکسید هیدروژن را با همان مقدار آب ترکیب کرده و محلول را در دهان بچرخانید و دهان‌تان را با آن بشویید. مراقب باشید از این محلول نبلعید. این درمان مناسب کودکان نیست. زیرا ممکن است تصادفی کمی از محلول را ببلعند.

 

۷. چای نعناع

 

شستن دهان با چای نعناع فلفلی یا مکیدن چای کیسه‌ای نعناع می‌تواند به‌طور موقت از دندان‌درد بکاهد. بررسی‌ها نشان داده است که نعناع فلفلی حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضدباکتریایی است. همچنین منتول، ماده‌ای فعال در نعناع است که اثر بی‌حس‌کنندگی ملایمی دارد و در از دردِ دندان می‌کاهد.

 

۸. میخک

 

یکی از ترکیبات اصلی میخک، اوژنول است که می‌تواند در درمان دندان‌درد موثر باشد. بررسی‌ها نشان داده است استفاده از اوژنول پس از کشیدن دندان، از درد و التهاب لثه می‌کاهد. در واقع این ماده نوعی بی‌حس‌کننده است؛ بنابراین هنگام دندان‌درد، کمی میخک در آب خیس کنید و آن را به‌صورت خمیر درآورید و در محل درد بگذارید. البته می‌توانید به‌جای این کار یک دانه میخک را بجوید یا نزدیک دندانی که درد می‌کند بگذارید.

 

۹. سیر

 

آلیسین، ماده اصلی سیر، اثر ضدباکتریایی نیرومندی دارد و در از بین بردن باکتری‌های دهان که موجب فساد و درد دندان می‌شوند موثر است. موقع دندان‌درد، یک حبه سیر را در دهان نزدیک دندانی که درد می‌کند، بگذارید یا آن را بجوید. از دردِ دندان کاسته می‌شود.

 

درمان‌های فوق موقتی هستند و فقط از عذاب‌تان اندکی کم می‌کنند؛ بنابراین باید برای درمان دندان‌تان به‌سرعت به دندانپزشک مراجعه کنید تا گرفتار عوارض بعدی آن نشوید.

 

منبع: خبرآنلاین

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درمان دندان درد ، اخبار سلامت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: درمان دندان درد اخبار سلامت درمان دندان دندان درد پماد ها آب نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۵۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود