Web Analytics Made Easy - Statcounter

علت دندان قروچه در خواب یا بیداری می تواند استرس، افسردگی، تنش فکری و... باشد. این اختلال در کودکان بسیار شایع است. ما در این مقاله بصورت کامل و جامع راه های شناخت و پیشگیری از دندان قروچه را به شما یاد خواهیم داد و روش های خانگی و پزشکی برای درمان این اختلال را در اختیارتان می گذاریم.

دندان قروچه چیست؟

دندان قروچه وضعیتی است که در آن فرد فشار زیادی روی دندان ها می آورد و آن ها را به یکدیگر فشار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو نوع دندان قروچه وجود دارد؛ اولی هنگامی که فرد کاملا بیدار است و دندان قروچه ناخودآگاه ظاهر می شود و نوع دوم هنگام فشار دادن دندان ها در هنگام خواب است.

اگرچه دندان قروچه به دلیل استرس و اضطراب گاه به گاه اتفاق می افتد، اما اغلب در هنگام خواب رخ می دهد. دندان قروچه در هنگام خواب یکی از اختلالات دهان و دندانی بشمار می رود. افرادی که در هنگام خواب دندان های خود را روی هم فشار می دهند، بیشتر در معرض اختلالات دیگر خواب مانند خروپف هستند. اگر شما دچار دندان قروچه هستید، تا زمانی که علائم آن را مشاهده نکنید متوجه این عادت بد دهانی نمی شوید بنابراین دانستن علائم و علت دندان قروچه در خواب برای هر فردی بسیار مهم است.

علت دندان قروچه در خواب چیست؟

عوامل متعددی ممکن است منجر به دندان قروچه در هنگام خواب شوند، از جمله:

احساس تنش دائمی، زیرا ممکن است دندان قروچه به علت اضطراب، سرخوردگی و عصبانیت در هنگام خواب ظاهر شود. افرادی که دارای شخصیت بیش فعال، پرخاشگر یا رقابتی هستند ممکن است بیش از سایرین دچار دندان قروچه شوند. دندان قروچه به عنوان عارضه جانبی داروهایی مانند: برخی داروهای ضد افسردگی. کشیدن سیگار و نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار، احتمال ساییدن دندان ها را افزایش می دهد و می تواند علت دندان قروچه در خواب باشد. داشتن سابقه خانوادگی، به عنوان مثال اگر یکی از بستگان شما از دندان قروچه رنج می برد، خطر ابتلای شما به آن را افزایش می یابد. ابتلا به برخی بیماری ها که باعث ساییدن دندان ها در شب می شود، مانند: بیماری پارکینسون، بیماری رفلاکس معده و … یکی دیگر از علل دندان قروچه در خواب، سن افراد است زیرا دندان قروچه در کودکان شایع تر از بزرگسالان است. علت دندان قروچه در بیداری

در بیداری میتواند به دلیل اضطراب، استرس، خشم، ناامیدی یا خستگی باشد و یا راهکاری برای افزایش تمرکز عمیق.

برای چه افرادی استفاده از نایت گارد ضروری است؟ لب پر شدن و شکستن دندان

شکستگی و لب پر شدن دندان علاوه بر این که به ترمیم نیاز دارد، می‌تواند نشانه شدیدتر شدن دندان قروچه نیز باشد. با روی هم فشار دادن دندان‌ها و ساییدن رو به جلو و عقب آنها فشار زیادی به مینای دندان حتی هنگام خواب وارد می‌شود که در نهایت به دندان آسیب می‌زند. ترمیم شکستگی نه تنها هزینه بالایی را به بیمار تحمیل می‌کند، ممکن است به پوسیدگی دندان نیز منجر شود، بنابراین پیش از آن که تعداد بیشتری از دندان‌ها بشکند، نایت‌گارد تهیه کنید.

دندان قروچه مزمن

برخی به دلیل مشکلات زودگذری چون استرس شغلی دندان‌ها را گاهی روی هم فشار می‌دهند. چنانچه اکثر شب‌ها دندان قروچه دارید، مشکل مزمن شده است و باید برای تهیه گارد به دندانپزشک مراجعه کنید. محافظ‌های دهانی هر چند عادت روی هم فشار دادن فک‌ها را از بین نمی‌برد، اما اثرهای منفی و عوارض آن روی دندان‌ها را به حداقل می‌رساند.

بیدار شدن با سردرد

اگر صبح‌ها از سردردی آزاردهنده رنج می‌برید، احتمال این که شب‌ها دندان قروچه می‌کنید، بالا است. برای تهیه محافظ دهانی مناسب و کاهش عوارض دندان قروچه با دندانپزشک مشورت کنید. انجام تمرین‌های آرام‌سازی نیز کمک می‌کند شب‌ها آرام‌تر باشید و کمتر دندان قروچه کنید. البته دندانپزشکان سیمادنت روش‌های دیگری را نیز به شما پیشنهاد می‌دهند.

ابتلا به اختلال مفصل فکی ـ گیجگاهی

اختلال مفصل فکی ـ گیجگاهی (TMJD) ناشی از التهاب عضله‌های اطراف فک است که پی‌آمد روی هم فشار دادن دندان‌ها است. چنانچه دندانپزشک وجود این اختلال را تشخیص دهد، استفاده از گارد را برای جلوگیری از ساییدگی دندان‌ها و کاهش درد حاصل از این عارضه پیشنهاد می‌دهد.

مصرف ضد افسردگی‌ ها

چنانچه به طور مداوم داروهای ضدافسردگی مصرف می‌کنید، با دندانپزشک درباره تهیه محافظ‌های دهانی مشورت کنید. ماده اصلی تشکیل دهنده بعضی از این دارو‌ها باعث دندان قروچه شبانه می‌شود. بنابراین اگر داروهایی مانند پاکسیل مصرف می‌کنید، باید از دندان‌های خود در برابر اثرهای جانبی آنها محافظت کنید. به علاوه با متخصص درباره تنظیم مقدار این داروها یا تغییر آنها مشورت کنید.

علائم دندان قروچه چیست؟

علائم و نشانه های دندان قروچه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

فشار شدید بر روی دندان ها که ممکن است آنقدر زیاد باشد که شما را از خواب بیدار کند. دندانهای شکسته. فرسایش مینای دندان، نمایان شدن لایه های عمیق تر دندان ها. افزایش درد یا حساسیت دندان. خستگی عضلات فک یا درد در فک، گردن و صورت. سردرد خفیفی که در شقیقه ها شروع می شود. زخم های داخل دهان ناشی از جویدن داخل گونه. اختلال در خواب درد در نواحی سر، گوش و صورت. درد در مفصل فک و ماهیچه های اطراف.

عوارض دندان قروچه در هنگام خواب

دندان قروچه در شب می تواند منجر به مشکلات متعددی شود، از جمله:

شکستگی یا از دست دادن دندان. تغییر شکل استخوان های صورت. درد شدید سر و فک. درمان های خانگی دندان قروچه در خواب

برخی از روش های غیر پزشکی وجود دارد که به کاهش دندان قروچه در هنگام خواب کمک می کند، مانند:

از خوردن نوشیدنی به ویژه نوشیدنی های کافئین دار در شب خودداری کنید. از جویدن آدامس خودداری کنید. قبل از خواب یک دستمال گرم روی مفصل گیجگاهی قرار دهید. با دنبال کردن تکنیک های تنفس عمیق، یوگا یا مطالعه قبل از خواب ، استرس خود را کاهش دهید. موقعیت بالش را برای حمایت بیشتر سر و گردن تنظیم کنید. ماساژ سر و گردن برای از بین بردن تنش عضلانی و نقاط مرتبط با دندان قروچه درمان دندان قروچه

بعد از شناخت علت دندان قروچه به سراغ درمان آن می رویم. در بسیاری از موارد، درمان لازم نیست زیرا خیلی از کودکان بدون درمان، دندان قروچه را پشت سر می گذارند و بسیاری از بزرگسالان هنگام دندان قروچه، دندان های خود را آنقدر محکم نمی فشارند که به دنبال درمان باشند.

با این حال، اگر این مشکل پیشرفته باشد، برخی گزینه های درمان دندان قروچه عبارت اند از: برخی تکنیک های دندانپزشکی، درمان و داروها برای جلوگیری از آسیب دندان و تسکین درد فک است.

هنگام تشخیص بیماری در کلینیک های دندانپزشکی، در اکثر بیماران از آتل های دندانی یا محافظ گارد شبانه استفاده می شود که هدف آن جلوگیری از خونریزی در ساختار دندان و عدم فشردن و ساییدن دندان هنگام خواب است، گاهی برای درمان دندان قروچه از داروهایی مانند شل کننده های عضلات استفاده می شود.

راهکارهای ترک دندان قروچه

نکته مهم در درمان دندان قروچه این است که منبع اصلی این عادت را در کنار استفاده از نایت‌گارد بیابید و برطرف کنید تا در روند ایجاد اختلال ساییدگی دندان مانع ایجاد کنید .

کنترل و درمان استرس

اگر دندان قروچه پی‌آمد استرس است، هر روز مدتی را به فعالیت‌های کاهش دهنده استرس مانند ورزش، مطالعه یا مدیتیشن اختصاص دهید.

از محرک ها دوری کنید

کافئین و نیکوتین از جمله محرک‌هایی هستند که واکنشی مشابه استرس را تولید می‌کنند و باعث انقباض عضله‌ها می‌شوند.

بازآموزی فک را امتحان کنید

از جویدن آدامس یا مداد خودداری کنید، چون این حرکت به طور ناخودآگاه و غیرارادی دندان قروچه و روی هم فشار دادن دندان‌ها را در پی دارد.

آیا کودکان هم به پدیده دندان قروچه مبتلا می شوند؟

مشکل دندان قروچه تنها به بزرگسالان محدود نمی شود، تقریباً 15 تا 33 درصد از کودکان دندان های خود را بهم می فشارند. نوزادان وقتی دندان های شیری آنها ظاهر می شود نیز ممکن است شروع به فشردن دندان های خود کنند و بیشتر کودکان تمایل دارند پس از ظاهر شدن پدیده دندان قروچه، هرچه سریع تر از آن خلاص شوند.

به طور معمول، کودکان اغلب هنگام خواب دچار دندان قروچه می شوند نه در ساعات بیداری و علت دندان قروچه در خواب برای کودکان می تواند به مسائل مختلفی مربوط باشد. دندان قروچه به ندرت مشکلات جدی دهان و دندانی ایجاد می کند. با این حال، دندان قروچه می تواند باعث درد فک، سردرد و فرسایش دندان شود.

در صورتی که احساس کردید دندان های کودک شما دچار فرسایش شده است یا اگر کودک شما از حساسیت یا درد دندان شکایت دارد، با متخصص های اطفال کلینیک شبانه روزی رایا مشورت کنید.

ارجاع به متخصص خواب یا رواندرمانگر

اگر دندانپزشک به این نتیجه برسد که مشکل دندان قروچه شما به مشکل خواب جدی برمیگردد، شما را به متخصص خواب ارجاع می دهد. متخصص خواب پزشکی است که در زمینه مشکلات خواب تخصص گرفته است. او مشخص می کند آیا نوعی اختلال خواب مانند وقفه تنفسی در حین خواب دارید یا نه.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: خواب سلامت دندان سلامت دندان دندان قروچه در هنگام خواب علت دندان قروچه در خواب درمان دندان قروچه دندان قروچه دندان های خود دندان ها مشورت کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است

علی تاجرنیا رئیس جامعه دندانپزشکی ایران دربارۀ رویکرد حمایتی دندانپزشکان از مردم در شرایط اقتصادی جامعه که پیش از این اعلام شده بود، گفت: در امر سلامت دهان دو بحث جدی وجود دارد؛ یکی بهداشت و پیشگیری است که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه می‌شود و دیگری درمان است.   به گزارش ایلنا، در گذشته دندان پزشکان کمتر به امر بهداشت و پیشگیری توجه داشتند، اما با توجه به رویکر جامعه پزشکی در چند سال اخیر، سعی شده با برگزاری برنامه‌های آموزشی، سطح آگاهی و سواد مردم در زمینه بهداشت دهان افزایش یابد و نیاز به درمان دندان کمتر شود. دنداپزشکان چه کمکی به افراد نیازمند می‌کنند؟ رئیس جامعه دندانپزشکی ایران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کمک دندانپزشکان به افراد نیازمند گفت: کمکی که ما دندانپزشکان می‌توانیم انجام دهیم این است که با آموزش درباۀ بهداشت دندان از مشکلات دهان و دندان برای افراد جلوگیری کنیم. همچنین کار دیگری که در راستای این مسئله انجام می‌دهیم حضور در اردو‌ها و کلینیک‌های نیکوکاری و خیریه برای قشر آسیب دیده است.   تاجرنیا با اشاره به مقوله پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان گفت: در بحث پیشگیری از این بیماری ها، یک مسواک، یک خمیر دندان و یک نخ دندان نیاز است. موضوع پیشگیری و بهداشت دهان و دندان مربوط به قبل از درمان دندان است. مشکل از جایی شروع می‌شود که دندان به مرحله درمان برسد و باید به پزشک مراجعه شود.   رئیس جامعه دندانپزشکی ایران مهم‌ترین بخش گرانی هزینه دندانپزشکی را مربوط به هزینه تمام شده خدمت دانست.   تاجرنیا دربارۀ گرانی مواد و کم بودن دستمزد دندانپزشک گفت: دو بخش اصلی خدمات دندانپزشکی عبارتند از بخش فنی که همان هزینه مطب، تجهیزات و از همه مهم‌تر مواد است که متاسفانه مواد دندانپزشکی در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات ارزی خیلی گران شده است و بخش دوم به دستمزد دندانپزشک مربوط می‌شود که تغییرات کمی می‌کند، که البته این تغییرات کم بر اساس مصوبه دولت است و آنچه مهم است این است که دستمزد پزشک نسبت به هزینه‌های بخش فنی همواره رشد کمتری داشته است.   وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاهش هزینه‌های دندانپزشکی باید در نظر گرفت؟ گفت: در حوزه درمان باید به سمت پوشش بیمه‌های همگانی برای خدمات سطح یک و همچنین خدمات تخصصی توسط بیمه‌های تکمیلی حرکت کنیم که این مسئله در چند سال اخیر انجام شده، اما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.   او در مورد عدم توجه به سلامت دهان و دندان در جامعه گفت: متاسفانه هم دولت و هم مردم امر سلامت و بهداشت دهان و دندان را خیلی جدی نمی‌گیرند. به طوری که میلیون‌ها تومان برای جراحی‌ها و دارو‌ها هزینه می‌شود، اما به امر سلامت دندان توجهی نمی‌شود. بابت هزینه‌های خدمات دندانپزشکی در امر دندان سهم دولت بسیار اندک است و بیشتر هزینه‌ها را مردم پرداخت می‌کنند، بنابراین باید با تقویت بیمه‌ها شرایط به گونه‌ای شود که هزینه‌های خدمات درمانی به حداقل برسد.   تاجرنیا دربارۀ گرانی هزینه‌های دندانپزشکی و ناتوانی قشر نیازمند در تامین این هزینه‌ها گفت: خدمات دندانپزشکی بدلیل گرانی هزینه تمام شده‌اش، در همه کشور‌های خدمات گرانی است. به این ترتیب قشر آسیب‌پذیر باید از حمایت دولت برخوردار باشند. همچنین یکی از کار‌هایی که دولت باید انجام دهد، این است که باید شرایطی را در همه درمانگاه‌ها ایجاد کنند تا خدمات بیشتر و بهتری در حوزه دندانپزشکی به مردم ارائه شود.   رئیس جامعه دندانپزشکی ایران افزود: بالغ بر ۲۵۰۰ مرکز خدمات درمانی داریم که در حیطه دندانپزشکی هستند ومتخصصان و فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی در آنجا مشغول به کارند. دولت باید فضا و شرایطی ایجاد کند که این همه هزینه و خدمات موجود فقط معطوف به کشیدن دندان یا جرم گیری دندان نباشد و باید درمان‌هایی از قبیل پر کردن و روکش و… را هم انجام دهند.   وی گفت: اولین قلمی که در سبد نیاز‌های اساسی مردم کم می‌شود، خدمات دندانپزشکی است. مردمی که برای خرید مایحتاج زندگی خود مشکل دارند به طور طبیعی این خدمات را حذف می‌کنند. خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران است تاجر نیا در مورد حمایت از مردم در حیطۀ سلامت دندان افزود: ما اگر ببینیم که هزینه تمام شده برای مردم گران است، سعی می‌کنیم در این زمینه با مردم همکاری کنیم. اگر چه خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران‌اند، اما در واقعیت گران نیستند، بلکه بدلیل نداشتن تناسب بین افزایش تورم و توان خرید، مردم دچار مشکل می‌شوند. بسیاری از هم وطنان در خارج کشور بدلیل بالا بودن هزینه دندانپزشکی در خارج کشور برای مشکلات دندانپزشکی به ایران می‌آیند و برمی‌گردند.   رئیس جامعه دندانپزشکی ایران با بیان اینکه مشکل تامین هزینه دندانپزشکی در کم بودن درآمد‌ها نیز هست، گفت: با افزایش قیمت در تجهیزات، درآمد خالص دندانپزشک نسبت به چندین سال پیش، رو به کاهش است. باز هم تاکید می‌کنم که هزینه‌های دندانپزشکی در کشور ما گران نیست، بلکه درآمد‌های مردم کم است و این درآمد کم جوابگوی همۀ نیاز‌ها نیست. در مجموع باید وضعیت اقتصادی در کشور بهبود پیدا کند و قدرت خرید مردم افزایش یابد تا بتوانند از خدمات بهتری برخوردار باشند.   وی همچنین درباره «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار می‌شود، گفت: وزارت بهداشت رویکرد جدیدی را در مورد بهداشت دهان و دندان در پیش گرفته بطوری که در هفته آینده دو روز را برای اجرای پویش دهان و دندان در نظر گرفته است.   در این پویش، دندان پزشکان حاضر، در مدارس حاضر می‌شوند و به آموزش و رسیدگی به دندان‌های کودکان می‌پردازند. پزشکان حاضر بعد از معاینه کودکان، مشکل آن‌ها را آنلاین ثبت می‌کنند و به معلم و خانواده آن‌ها اعلام می‌کنند که هر چه زودتر به مشکل دندان این کودکان رسیدگی شود تا درمان آسان‌تر شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن