Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-28@07:52:39 GMT

علائم عفونت دندان کدام اند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۷۵۶۵

عفونت دندان نوعی بیماری دندان است که به دلیل تجمع باکتری در اطراف دندان و لثه رخ می دهد که منجر به تورم لثه، آبسه دندان، بوی بد دهان، درد شدید دندانی و .... می شود؛ که در ادامه این نوشتار به علائم عفونت دندان پوسی و روش های درمان آن به صورت مفصل خواهیم پرداخت. 

عفونت دندان چگونه است؟

عفونت دندان به هیچ عنوان به یکباره اتفاق نمی افتد بلکه زمانی که پوسیدگی دندان شدید شود و به عصب مرکزی دندان پیشرفت کند منجر به عفونت دندانی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که دندان آسیب دیده توسط متخصص درمان ریشه، عصب کشی نشود عفونت دندان به ریشه دندان راه پیدا می کند و منجر به ایجاد کیست در فک می شود. کیست های فکی به مرور زمان در دهان سر باز می کنند و عفونت را خارج می کنند؛ در این موقعیت فرد با شکایت از درد شدید دندانی به دندانپزشک مراجعه می کند.

علائم عفونت دندان تورم گونه؛ درد دندان؛ احساس وارد شدن فشار در دهان؛ درد در گوش و فک؛ تب؛ حساسیت به دمای سرد و گرم غذاها و نوشیدنی ها؛ احساس بوی بد دهان و بد طعمی دهان؛

چنانچه عفونت به بدن انتقال پیدا کند این علائم را تجربه خواهید کرد:

سردرد و خستگی؛ قرمزی پوست به همراه تب و لرز و تعریق؛ ورم صورت طوری باشد که فرد در باز کرد دهان، قورت دادن آب دهان و یا حتی تنفس دچار مشکل شود. اسهال و حالت تهوع؛

عوارض عفونت دندان چیست؟

علائم عفونت دندان ممکن است در برخی افراد مشاهده شود و در برخی دیگر هیچ گونه علائمی از وجود عفونت در دندان ها احساس نشود. به همین دلیل چکاپ های 6 ماهه و بررسی وضعیت دندان ها توسط دندانپزشک برای همه افراد الزامی است تا در صورت بروز عفونت های جزئی یا سایر مشکلات دندانی هر چه سریعتر پزشک اقدام به درمان آن کند.

اما در صورتی که در زمان مناسب به دندانپزشک مراجعه نشود و درمان عفونت دندانی به تعویق بیفتد ممکن است عوارض زیر را تجربه کنید:

استئومیلیت

در استئومیلیت (Osteomyelitis) باکتری های بد موجود در آبسه یا عفونت وارد جریان خون می شوند و منجر به آلوده شدن استخوان می شوند.

از جمله علائم این مشکل می توان به تب شدید، درد شدید در استخوان آسیب دیده و حالت تهوع اشاره کرد. برای درمان عفونت استخوانی دندانپزشک ممکن است مصرف آنتی بیوتیک به صورت خوراکی یا داخل وریدی را تجویز کند.

کیست دندان

کیست دندانی به دلیل تجمع مایع درون حفره ای در قسمت پایین دندان ها تشکیل می شود. شایان ذکر است در صورت درمان کیست دندانی ممکن است سایر بیماری ها درون دهان ایجاد شوند.

دندانپزشک برای درمان کیست دندان در مراحل اولیه به تجویز داروهای آنتی بیوتیک اکتفا می کند؛ اما اگر درمان این بیماری به تعویق بیفتد می بایست با جراحی این کیست ها برداشته شوند.

سلولیت

سلولیت که بیشتر در اطفال دیده می شود؛ شامل عفونت پوست و چربی زیر پوستی است. سلولیت بر خلاف آبسه در یکجا باقی نمی ماند و وارد بافت نرم می شود.

از جمله علائم سلولیت عبارتند از درد در قسمت عفونت و بوی بد دهان که در صورت عدم درمان آن منجر به تب و لرز، حالت تهوع و استفراع می شود. دندانپزشک برای درمان سلولیت اصولا از آنتی بیوتیک ها استفاده می کند.

آبسه پارافارنکس

آبسه پارافارنکس اصولا در بزرگسالان به دلیل عفونت دندان یا تروما ایجاد می شود و سهل انگاری در درمان یا عدم تشخیص به موقع آن می تواند منجر به مرگ فرد شود.

آبسه پارافارنکس در پشت دهان تشکیل می شود و از جمله علائم آن می توان به تب، گلو درد، تورم گلو و عدم توانایی در بلع اشاره کرد.

سپسیس

این بیماری نیز بسیار جدی است که در آن سیستم ایمنی بدن به شدت به عفونت موجود در خون واکنش نشان می دهد. از جمله علائم سپسیس عبارتند از حرارت بسیار بالا یا پایین بدن، هذیان گویی، کاهش سطح هوشیاری، افزایش تنفس و ضربان قلب، خونریزی های جزئی زیرپوستی و احساس درد در ستون فقرات، زانو، ران و آرنج.

لخته در سینوس ‌های مغز

شاید به نظر اغراق آمیز باشد؛ اما خبر بد این است که از هر ده نفری که به عفونت دندانی دچار شده اند و آن را درمان نکرده اند ممکن است یکی از آنها لخته در سینوس های مغز را تجربه کند. به این ترتیب خطر مرگ در صورت بروز لخته در سینوس های مغز بسیار افزایش پیدا می کند.

درمان عفونت دندان چگونه است؟

درمان عفونت دندان به نسبت نوع عفونت دندان توسط دندانپزشک انتخاب می شود. از جمله عوامل تعیین کننده برای انتخاب روش درمانی عبارتند از:

محل اولیه آبسه کجاست؟ آیا عفونت دندانی گسترس یافته است؟ میزان واکنش سیستم ایمنی بدن به عفونت تا چه حد بوده است؟

دندانپزشک با بررسی این سوالات و شرایط بیمار یکی از روش های زیر را برای درمان و رفع علائم عفونت دندان استفاده می کند:

روت کانال دندان یا عصب کشی؛ آپیکوکتومی؛ تجویز آنتی بیوتیک؛ درناژ؛ درمان سپسیس؛ علائم پوسیدگی دندان چیست؟

همان طور که در ابتدای این نوشتار گفتیم؛ عفونت دندان در اثر تشدید پوسیدگی دندان رخ می دهند. از جمله رایج ترین علائم پوسیدگی دندان عبارتند از:

دندان درد ممتد یا اینکه هر از چند گاهی این درد تجربه می شود. حساسیت دندانی؛ تغییر رنگ دندان؛ بوی بد دهان؛ احساس مزه نامطلوب در دهان؛

کلام آخر

در این نوشتار سعی کردیم به علائم عفونت دندان و پوسیدگی دندان بپردازیم. به گفته دکتر درویش پور دندانپزشک و متخصص ارتودنسی چنانچه عفونت و پوسیدگی دندانی در مراحل اولیه درمان نشوند؛ ممکن است شما مجبور به کشیدن دندان خود شوید یا حتی علائم خطرناک این عارضه که در این نوشتار به آن پرداختیم را تجربه کنید. بنابراین هر 6 ماه یکبار یا حداقل سالانه یکبار به یک دندانپزشک به منظور معاینه و بررسی وضعیت دهان و دندان خود مراجعه کنید.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: پزشک پوسیدگی دندان جراحی مرگ مغز علائم عفونت دندان پوسیدگی دندان جمله علائم عفونت دندانی درمان عفونت آنتی بیوتیک بوی بد دهان برای درمان کیست دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۷۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود